Author Topic: Problems updating the image on the key using the machine as a model  (Read 390 times)

lionel.ta

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Hi! First of all, thanks for the great work. Ubermix is awesome.

I was able to rebuild the base image in the machine following the steps in http://www.ubermix.org/customization.html
But I have problems updating the image in the usb key using the machine as a model.

I follow the steps described, it takes its time to copy, says everything is ok, reboot system, wait for ubermix to load completely, shutdown system, take out key... but the resulting usb key doesn't work properly and shows this message when trying to boot:

error: file '/boot/grub/i386-pc/normal.mod' not found
Entering rescue mode...
grub rescue>

The keys have the two UBERMIX and IMAGE partitions but they appear empty. No files at all. Strange.

I have tried many times with different usb keys, with ubermix v3 and v2, in different computers... it always happens the same.

Any ideas?

lionel.ta

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Problems updating the image on the key using the machine as a model
« Reply #1 on: December 27, 2016, 04:17:40 PM »
I think I found why this happened => http://forums.ubermix.org//index.php/topic,302.0.html

So I guess I just need to modify /etc/rc.local or do not leave the usb plugged-in when ubermix boots

jnetman1

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 286
    • View Profile
Re: Problems updating the image on the key using the machine as a model
« Reply #2 on: April 03, 2017, 05:07:11 PM »
This has been fixed the release 3.22 and above. See http://forums.ubermix.org//index.php/topic,302.0.html for details.