Author Topic: 2.04 fails to boot on gateway e-2600 and e2610 systems  (Read 1057 times)

JWilliams

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
2.04 fails to boot on gateway e-2600 and e2610 systems
« on: August 07, 2014, 08:37:53 AM »
Cannot get 2.04 or 2.04L to boot from the USB stick on these circa 2007 systems. 14.04 LTS live USB boots fine. 1.4 installed and running fine. Would like to upgrade to 64bit. the 2600 is a Pentium 4 HT with 2GB of ram. The 2610 is a Intel Core Duo with 2GB of ram. I have multiple systems of each type and none of them boot 2.04. I tried to get to the GRUB menu by holding down the shift key during boot. Need a way to turn on debug to see what is going on...any ideas?

BTW - installed 2.04L on a Intel Pentium 4 Dell machine and it works fine.

John Williams
St. Theresa Elementary School IT Guy

jnetman1

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 285
    • View Profile
Re: 2.04 fails to boot on gateway e-2600 and e2610 systems
« Reply #1 on: August 07, 2014, 10:30:45 AM »
Did you try the steps under "System won't boot on restart after install" on the "Download and Install" instructions page?

JWilliams

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: 2.04 fails to boot on gateway e-2600 and e2610 systems
« Reply #2 on: August 08, 2014, 04:30:04 AM »
yes. The failure is that the installer does not boot. I never get to the 5 item page to actually do the image transfer to the disk. When 1.4 boots, I get a "Press escape to ..." message that will allow me to see the grub screen. On 2.04 there is no message, and pressing shift while booting has no effect. I was attempting to remove the quiet splash and get the kernel to show me the boot messages to debug it. It sounds like it may actually be in the grub phase prior to passing control to the boot kernel. Is there a way to modify the USB stick to get more debug info throughout the process?

Be aware that this same stick works fine in dell and hp systems with similar vintage architectures (early 64 bit processors). I also tried the 2.04L to see if there is any change. No joy.

John

jnetman1

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 285
    • View Profile
Re: 2.04 fails to boot on gateway e-2600 and e2610 systems
« Reply #3 on: August 08, 2014, 07:40:05 PM »
CD install perhaps? http://wiki.ubermix.org/page/CD_Install

You should be able to press esc when you see the little person at the bottom of the screen to set boot options.